fbpx

Tu ce ai învățat nou în perioada în care ai stat în izolare?

 

Pandemia ți-a afectat afacerea și simți că nu găsești nicio soluție. Te uiți în jur și vezi cum ceilalți antreprenori regândesc strategia și au succes. Te învinovățești că tu nu reușești să vii cu idei geniale. Oprește-te, respiră și răspunde la trei întrebări:

Ce caută oamenii?

Ok, poate oamenii nu întreabă direct despre afacerea ta, dar oamenii au nevoie de lucruri: antrenamente personalizate pentru acasă, rețete de gătit, sfaturi, cărți sau video-uri pentru dezvoltare personală, idei de petrecere a timpului liber, distracție. Ce poate afacerea ta să le ofere oamenilor, în această perioadă?

Ce e relevant acum?

Poate nu e tocmai relevant să le oferi oamenilor pachete de vacanță în Italia, pentru luna mai. Dar ce domenii ale afacerii tale poate satisface nevoile clienților?

Ce pot face nou în afacerea mea?

Nu încerca din nou idei care nu au funcționat atunci când afacerea ta era în creștere. E puțin probabil să funcționeze acum, când piața e blocată. De aceea trebuie să te gândești la ceva nou, la ceva ce nu ai încercat. Ăsta e momentul să testezi. Nu trebuie să lași frica de eșec sau teama că ceilalți ți-ar putea judeca pașii să te împiedice să încerci lucruri noi. Oamenii vor avea mereu păreri, iar opiniile lor nu îți plătesc facturile. Așa că ia-ți inima în dinți și încearcă. S-ar putea să reușești. Dacă nu, vei învăță din experiență și vei veni cu soluții mai bune.

Îți dau repede un exemplu: noi, cei de la OM Creativ. Oamenii aveau nevoie de content pentru social media și să devină vizibili pe rețelele de socializare. Noi ofeream separat servicii de creare de conținut și fotografie sau video de business, produs, corporate. Așa că ne-am gândit să le combinăm, pentru a-i ajuta pe antreprenori să prezinte coerent imaginea firmei lor. Am adus lângă noi oameni cu o viziune fresh, care să se ocupe de partea de design grafic și editare, și să transpună ideile noastre creative repede și artistic. Și ne-am lansat pe piață. N-aveam site, lucram la el. Dar dacă așteptam să punem totul la punct, pierdeam momentul.

Așa că iată-ne aici, gata să ne putem creativitatea, dorința și capacitatea de muncă în sprijinul antreprenorilor cu idei noi sau a celor care nu concep să nu reușescă să treacă peste această perioadă grea.

Dă-ne un mail pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. dacă vrei să colaborăm ca să găsim soluții pentru ca afacerea ta să crească în mediul online.

ROTUND ALB

Search